Four Peaks και LEIBINGER: η κατασκευή της μπύρας και η τέχνη της κωδικοποίησης

Καλώς ήρθατε στην 8th St – εκεί όπου συμβαίνει η μαγεία

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα, το κτίριο από κόκκινο τούβλο στη διεύθυνση 1340, 8th Street, Tempe, Arizona, είχε πολλές χρήσεις. Υπήρξε παγοποιείο, γαλακτοπωλείο και ακόμη και στούντιο ηχογράφησης, πριν βρει τον σημερινό του ρόλο ως 8th Street Brewery, AZ, το σπίτι της μπύρας Four Peaks craft.

Στην εμπροσθοφυλακή της βιομηχανίας craft μπύρας στις ΗΠΑ, η Four Peaks είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Αριζόνα και έχει αποκτήσει πιστούς οπαδούς από την ίδρυσή της το 1996. Διάσημη για μπύρες όπως η Kilt Lifter και η Wow Wheat, εξαγοράστηκε το 2016 από τον γίγαντα ποτών Anheuser Busch. Επομένως, η Four Peaks δεν δημιουργεί απλά εξαιρετικές μπύρες – είναι μια σύγχρονη και εξαιρετικά αποτελεσματική επιχείρηση, και ο υπεύθυνος για τη διασφάλιση υψηλών επιπέδων τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα είναι ο Gary Fogg, επικεφαλής παραγωγής από το 2018.

Four Peaks και LEIBINGER: η κατασκευή της μπύρας και η τέχνη της κωδικοποίησης

“Θα βάλουμε ένα LEIBINGER και θα λειτουργήσει κατευθείαν από το κουτί.
Ένα LEIBINGER διατηρεί την παραγωγή σε λειτουργία, εκεί που άλλες μάρκες απέτυχαν”.

Gary Fogg
Επικεφαλής Παραγωγής, Four Peaks Brewery

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Μια νέα προσέγγιση στην κωδικοποίηση

Για να απολαύσετε τη craft μπύρα στα καλύτερά της, πρέπει να την πίνετε φρέσκια. Η ζυθοποιία εκτυπώνει, επομένως, ημερομηνίες λήξης σε κάθε κουτάκι ή μπουκάλι, οι οποίες ενθαρρύνουν τους πελάτες να καταναλώνουν τη μπύρα εντός 120 ημερών από την έξοδό της από το ζυθοποιείο. Αυτό συμβάλλει στη διασφάλιση της ποιότητας – αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει πονοκέφαλο για ανθρώπους όπως ο Gary, επειδή η εκτύπωση της ημερομηνίας λήξης μπορεί να είναι προβληματική, εκτός αν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Με τους εκτυπωτές LEIBINGER σε κάθε γραμμή παραγωγής, ο Gary απολαμβάνει τώρα μια λειτουργία χωρίς προβλήματα, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι.

Πριν από την εγκατάσταση των μηχανημάτων LEIBINGER, συχνά προέκυπταν προβλήματα ποιότητας, καθώς οι κεφαλές εκτύπωσης στους εκτυπωτές των άλλων κατασκευαστών φράζονταν. Κάθε 15 λεπτά γινόταν έλεγχος της αναγνωσιμότητας της εκτύπωσης. Εάν η ημερομηνία λήξης δεν ήταν απόλυτα σαφής, η γραμμή παραγωγής έπρεπε να σταματήσει για έως και μία ώρα, ενώ η κεφαλή εκτύπωσης καθαριζόταν.

Ακόμα χειρότερα, με 250 κουτιά να βγαίνουν από τη γραμμή κάθε λεπτό, ο Gary μπορεί να βρεθεί με σχεδόν 4.000 μπύρες με λανθασμένη εκτύπωση. Αυτό σημαίνει είτε περιττό χρόνο και προσπάθεια για πλύσιμο και εκ νέου εκτύπωση – είτε η μπύρα θα πάει χαμένη.

Η ΛΥΣΗ

Ακούγοντας τη φωνή της εμπειρίας

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Gary έβλεπε αυτό το πρόβλημα και είχε μάθει από νωρίς ότι η μετάβαση στη LEIBINGER θα το έλυνε. Ξεκινώντας την καριέρα του σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ποτών της χώρας, ο Gary θυμάται παρόμοια προβλήματα με τις μηχανές κωδικοποίησης: “Εκτυπώναμε 24 ώρες το 24ωρο και παλεύαμε με τις άλλες μάρκες εκτυπωτών. Πάντα υπήρχε ένας εκτός λειτουργίας και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στην παραγωγικότητά μας”.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ήρθε από τον Tim Robinson της RMH Systems, έναν ειδικό στα μηχανήματα κωδικοποίησης, του οποίου οι συμβουλές και η υποστήριξη θα αποδειχθούν ανεκτίμητες καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του Gary. Ο Tim αντικατέστησε το ελαττωματικό μηχάνημα με ένα LEIBINGER για να συνεχιστεί η παραγωγή. Ο Gary άρχισε να εμπιστεύεται τη LEIBINGER για να λειτουργεί αξιόπιστα εκεί όπου άλλες μάρκες απέτυχαν: “Κάθε φορά που ερχόταν [ο Tim] στο εργοτάξιο, βάζαμε ένα LEIBINGER και δούλευε κατευθείαν από το κουτί”.

Στο 2009 και στη νέα του θέση στην Four Peaks, ο Gary αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα με το ίδιο συνδυασμό κατασκευαστών – και τα αντικατέστησε αμέσως με πιο αξιόπιστους εκτυπωτές LEIBINGER: ” Όταν πρωτοξεκινήσαμε είχαμε [άλλους εκτυπωτές] και νομίζω ότι και οι δύο βρίσκονται σε έναν κάδο απορριμμάτων στο πίσω μέρος. Δεν νομίζω ότι θα το έκανα αυτό σε έναν από τους εχθρούς μου”.

Ο αντίκτυπος στην παραγωγικότητα ήταν άμεσος. “Όταν πρωτοξεκίνησα, κάναμε καθαρισμούς τουλάχιστον κάθε εβδομάδα – μερικές φορές κάθε μέρα. Τώρα δεν χρειάζεται καν να το κάνουμε κάθε μήνα”. Ο Gary παραδέχεται ότι το πρόγραμμα καθαρισμού που ακολουθούν μπορεί να είναι ακόμη και περιττό: “Μερικές φορές νομίζω ότι καθαρίζουμε τις κεφαλές απλώς για το θεαθήναι”.

“Όταν πρωτοξεκίνησα, κάναμε καθαρισμούς τουλάχιστον κάθε εβδομάδα – μερικές φορές κάθε μέρα (με άλλες μάρκες). Τώρα με τη LEIBINGER δεν χρειάζεται καν να το κάνουμε κάθε μήνα. Μερικές φορές νομίζω ότι απλά καθαρίζουμε τις κεφαλές για το θεαθήναι.”

Gary Fogg
Επικεφαλής Παραγωγής, Four Peaks Brewery

Το πλεονέκτημα της βιωσιμότητας

Υπήρχαν και άλλα οφέλη εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου. Ο καθαρισμός των κεφαλών εκτύπωσης απαιτεί διαλύτη, ο οποίος μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Εάν η κεφαλή εκτύπωσης δεν χρειάζεται να καθαριστεί, δεν χρειάζεται τόσος διαλύτης – βελτιώνοντας έτσι τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εγκατάστασης και εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα.
Ο Gary επισημαίνει επίσης το περιβαλλοντικό πλεονέκτημα των cartridges/φιαλών LEIBINGER: “Έχουν σχεδιαστεί για να αδειάζουν εντελώς – οπότε δεν υπάρχουν επικίνδυνα απόβλητα. Με άλλα cartridges, έπρεπε να αδειάζω τον υπολειπόμενο διαλύτη σε μια δεξαμενή και να τον αντλούν κάθε μήνα ειδικοί για την κατάλληλη απόρριψη. Αυτό απαιτεί χρόνο και χρήματα”.

Αν δεν αντέχετε τη ζέστη…

Τα ζυθοποιεία μπορεί να είναι δραστήριοι, ζεστοί και υγροί χώροι, γεγονός που δυσκολεύει την κωδικοποίηση για ορισμένους εκτυπωτές – αλλά όχι για τη LEIBINGER: “Έχω δει μηχανήματα LEIBINGER να λειτουργούν τέλεια στο πιο δύσκολο ίσως περιβάλλον που θα μπορούσατε να βρείτε, όπως πάνω από τη χοάνη παστερίωσης, όπου ο αέρας είναι υγρός, ζεστός και βρώμικος. Αλλά εξακολουθούσαν να λειτουργούν άψογα”.

Ένα άλλο πρόβλημα εμφανίστηκε με τη συσσώρευση υγρασίας στο εξωτερικό των προγεμισμένων φιαλών. Αυτό σήμαινε ότι το soft-pigmented κίτρινο μελάνι που χρησιμοποιούσε ο Gary ξεφλούδιζε αντί να κολλάει στη γυάλινη επιφάνεια. Ο Tim πρότεινε την αλλαγή σε ένα hard-pigmented ασημένιο μελάνι, το οποίο προσκολλάται καλύτερα. Σημείωσε επίσης ότι η επιλογή της LEIBINGER έναντι των ανταγωνιστικών κωδικοποιητών ήταν σημαντική: “Μόλις τοποθετήσετε ένα συγκεκριμένο μελάνι, ορισμένα μηχανήματα δεν είναι πολύ διατεθειμένα να το αλλάξουν. Πρέπει να αλλάξετε τα ακροφύσια, τους ταλαντωτές και δεν θα το συνιστούσαμε ποτέ. Με τη LEIBINGER μπορείτε απλώς να το ξεπλύνετε και να ξεκινήσετε ξανά με διαφορετικό μελάνι”.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Έμφαση στην ποιότητα

Η σχέση μεταξύ του Gary και του Tim είναι χαρακτηριστική της προσωπικής, τοπικής υποστήριξης που προσφέρει το δίκτυο συνεργατών της LEIBINGER στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Η LEIBINGER συνεργάζεται στενά με περιφερειακούς συνεργάτες οι οποίοι είναι όχι μόνο γνώστες αλλά και ιδιαίτερα ευέλικτοι, συνήθως σε θέση να έρθουν στο χώρο σε σύντομο χρονικό διάστημα και να συμβουλεύσουν για κάθε περίπτωση.

Ο Tim πιστεύει επίσης ότι η LEIBINGER έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με άλλους κατασκευαστές κωδικοποίησης.

“Φαίνεται ότι οι άλλοι κατασκευαστές πιέζουν πάντα για ετήσιες χρεώσεις συντήρησης. Πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τη χρήση. Αλλά η LEIBINGER είναι εκεί για να πουλάει εκτυπωτές, όχι για να προσπαθεί να βγάλει χρήματα από τα ανταλλακτικά”

Tim Robinson
Πρόεδρος της Southwest Industrial Printers, εκπροσωπώντας την RMH Systems

Η Four Peaks και η LEIBINGER αποτελούν καλούς συνεργάτες, καθώς και οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι η επιτυχία πηγάζει από την ποιότητα, κάτι που ο Gary συνοψίζει εύστοχα:

“Στο τέλος της ημέρας, η δουλειά μας είναι να παρασκευάζουμε εξαιρετική μπύρα και να τη διαθέτουμε στους διψασμένους πελάτες. Και η κωδικοποίηση θα έπρεπε να είναι τόσο απλή υπόθεση. Αν είναι ευανάγνωστο και επαναλαμβανόμενο και δεν έχουμε χρόνο διακοπής, αυτό είναι το μόνο που χρειαζόμαστε. Και αυτό έχουμε εδώ και χρόνια με τη LEIBINGER.”

Gary Fogg
Επικεφαλής Παραγωγής, Four Peaks Brewery

Ας πιούμε σε αυτό.